Blog post illustration

Cacao & Yoga

Cacao & Yoga

Een yoga practice voedt je op vele manieren. In een yogales vertrek ik altijd vanuit de binnenwereld. Om een bedding van diepe rust en ontspanning te creëren en zo vanuit verbinding met het bekken en het hart te bewegen.

Het effect van een puur cacaodrankje combineert goed met yoga. Het drinken van cacao vóór je yoga practice vormt vaak de basis voor een diepe en hartverwarmende practice.

Cacao opent het hart en neemt je mee uit je gedachten en brengt je in je lichaam. Je kunt spanning loslaten, bewegen vanuit het bekken en rustig, aanwezig en ontspannen voelen.

Cacao brengt je bewustzijn in het moment en het lichaam  En, de manier waarop cacao je op een liefdevolle manier met jezelf verbindt, ondersteunt een diepere practice met een gevoel van een warme omhelzing.

 

Van waar komt cacao?

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren.

Is cacao zelfde dan chocolade?

Niet helemaal. Chocolade is vaak samengesteld in een mix van suiker, melk en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een cacaoceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bittere smaak. Ik werk met Pure Kakaw https://nl.purekakaw.com.

Wat zijn de voordelen van Cacao?

Rijk aan antioxidanten daardoor ontstekingsremmend
Het bevat theobromine dat het hart stimuleert, de bloedvaten verwijdt en de bloeddruk verlaagt, zodat je je rustiger voelt
Kampioen in mineralen (zoals magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)
Positief effect op je hersenen en stimuleert je humeur (dat weten we allemaal!)

 

Wil je graag cacao en haar liefdevolle omhelzing ervaren? Kijk dan in de agenda op 20 en 21 mei 2023 organiseren we een avond 'Cacao heart healing' .

 

logo yoga with taylor

Yoga with taylor

Yoga with taylor

BE 0643 436 038
Mason, Matthew
Schildekenstraat 5
9940 Evergem

Blijf op de hoogte

Yoga With Taylor © 2022
Crafted by Ident-IT bv
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram