Blog post illustration

Closing the bones for women

Wat?

Closing the bones is een oeroud ritueel die in zuid Amerika is ontstaan. Dit ritueel werd herhaaldelijk gedaan wanneer een vrouw haar kind had gebaard. Het is een prachtig ritueel waarin de vrouw word gedragen en gewiegd in de handgeweven Rebozo doeken. Ook worden deze doeken ook wel levensdoeken genoemd. Alle vrouwen worden gedragen als baby in deze doeken, spelen ermee in hun kinderjaren, worden gevierd en omhuld als de menstruatiecyclus zich aandient. Het hoort in alles wat zij doen. En wanneer zij sterven worden ze omhuld in deze doek.

Meer en meer worden deze prachtige rituelen ook gedeeld met vrouwen die geen kind gebaard hebben. Deze behandeling is heel heilzaam het brengt de vrouw terug in haar lichaam. Wanneer je het gevoel hebt jezelf kwijt te zijn, een verlies verwerkt, burn out, overgangsperiodes, hoogsensitiviteit, het gevoel van energie 'lekken', angstgevoelens, ingrijpende veranderingen in je leven...

Een deel van closing the bones bestaat uit de activatie van de  lymfe en fasciae die zorgen voor ruimte en doorstroming. Nadien volgen we met een verwarmende olie massage van de buik met specifieke technieken om de organen te ondersteunen en baarmoeder en blaas terug te brengen naar hun place to be. Op het einde van de behandeling wordt het lichaam omhuld en gesloten met de Rebozo doeken die handgemaakt door mannen en vrouwen die hier liefde en creatie insteken. Broeder en zusterschap in de prachtige Rebozo doeken.

Uit eigen ervaring vind ik dit ritueel diepvoedend, koesterend en de vrouw ervaart een enorme draagkracht. Zowel wanneer emotionele disbalans zich aandient zal de vrouw hierin ondersteund en gedragen worden in alle respect.

De vrouw voelt zich nadien terug in haar lichaam en is heel helemaal aanwezig in haar kracht.

Wie?

Voornamelijk de vrouw die haar kind gebaard heeft of verloren heeft,  zal hier enorm veel steun uithalen. Daarnaast staat er geen leeftijd op dit ritueel en zijn alle vrouwen welkom jong en oud. Deze prachtige en heilzame ervaring is voor ieder individu anders.

Wie niet?

Vrouwen met ernstige hernia aandoening rug, nek, bekken.

Kostprijs:

Closing the bones duurt 2u, soms 3u en de prijs hiervoor is 140 euro

Dit kan bij jou thuis of in Evergem.

** Buiten Gent is er een verplaatsingskost van €0,41/km

Boeken via mail: lindsay.taylor@yogawithtaylor.eu

logo yoga with taylor

Yoga with taylor

Yoga with taylor

BE 0643 436 038
Mason, Matthew
Schildekenstraat 5
9940 Evergem

Blijf op de hoogte

Yoga With Taylor © 2022
Crafted by Ident-IT bv
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram