Blog post illustration

Teens weekend

Teens weekend gaat door https://www.santejardin.be van vrijdag 2 juni tot zondag 4juni.

  • maximum 8 inschrijvingen prijs 185 euro/ bring a friend 165 euro
  • aankomst vrijdag 18u30
  • inclusief eten, drankjes, teens kit, verblijf in yurt en workshops
  • meebrengen slaapzak, hoofdkussen, zwemhanddoek, handdoek, etc...

Dit weekend is een ontdekkingsreis doorheen de prachtige en intense reis van kleine meisje naar jonge vrouw.

In dit weekend maken we de ontdekkingsreis doorheen het vrouwelijk lichaam, daar krijgen de meisjes inzicht in de menstruatiecyclus en het ontstaan van nieuw leven.

Ze kruipen in de rol van hormonen en hoe opgaaf wijs hun lichaam is. Het durven neen zeggen wanneer iets niet goed voelt. En hoe we deze neen en ja kunnen uit spreken.

Het weekend is gericht op meisjes aan de vooravond van hun puberteit of net in de puberteit. Ze komen samen met andere meisjes en zo maken we samen de reis naar kennis, ontdekking, wijsheid, zelfliefde en balans.

 

Yoga, koken, rebozo, kristalstenen, cyclus spel, zwemmen, cocoonen, chillen, kruiden en creativiteit.

Op zondag nodigen we mama (plus-mama, oma, tante, meter, …)uit, want ook zij kunnen hierover nog veel leren.

Menstruatie in de westerse wereld wordt aanzien als ‘vies’ en ‘vuil’. Jongeren worden misleidt door hen tools op te leggen ‘die heel goed voor ze zijn’ die ook heel schadelijk kunnen zijn.Tampons die verkeerd gebruikt worden en oorzaak en gevolg hebben. En zoveel meer.

De hormonale veranderingen tijdens de puberteit is zo cruciaal en wanneer daar geen draagkracht wordt gecreërd. Komen we al snel bij de hedendaagse problematiek van jonge vrouwen die helemaal ontspoort zijn. Dit gaat van een negatief zelfbeeld, vermindering van het zelfvertrouwen tot depressie met de daarop ondersteunenende medicatie.
Uit eigen onderzoek en mijn praktijkwerk voel ik vandaag nog meer de roeping om dit werk te delen. Dit in een veilige bedding en op een leuke manier.

 

SCHOONHEIDSMYTHE
De meerderheid van alle meisjes en vrouwen zal nooit ‘voldoen’ aan de schoonheidsidealen’ in de media. Bij meisjes met weinig zelfvertrouwen en die last hebben van spanningen of depressie is het een uitdaging om deze schoonheidsmythen naast zich neer te leggen.

Met eerbied en respect help ik tieners om hen te herinneren dat ze volmaakt zijn!

logo yoga with taylor

Yoga with taylor

Yoga with taylor

BE 0643 436 038
Mason, Matthew
Schildekenstraat 5
9940 Evergem

Blijf op de hoogte

Yoga With Taylor © 2022
Crafted by Ident-IT bv
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram