Yin flow yoga

Yin flow yoga is voor iedere vrouw toegankelijk. Het gaat vooral om tijd nemen voor jezelf.

Yin staat voor zacht, vrouwelijk, koel, donker en maan energie. Flow is een staat van zijn, het optimaal beleven van het moment. Je kan het vergelijken met een goed boek lezen of tijd door brengen met vrienden waar tijd niet bestaat.

In onze westerse samenleving ligt de focus op denken, ratio. Het grootste deel van de dag zitten we in ons hoofd in plaats van ons lichaam. Ik noem het ook wel vaak onze ' monkey mind' onze mind slingert van de ene tak naar de andere tak. Hierdoor ontstaat een onevenwichtige verdeling van energie, wat resulteert in spanningen en stress. We voelen dit vaak wel, maar we zijn door de jaren heen ontgroeit van ons lichaam. Waardoor we niet meer goed kunnen voelen wat we werkelijk kunnen doen om deze spanningen af te voeren.

Met Yin flow wil ik de aandacht naar onze binnen wereld brengen en terug herinneren om te voelen. We laten de adem afdalen in onze Hara( Japans) is het buikcentrum, een energiecentrum in de onderbuik. Deze ademhaling zie je bij baby's en kleine kinderen, de adem beweegt van het onderste borstbeen door naar het schaambeen deze hele zone wordt gevoed. Het is ons zwaartepunt, het punt van bewegen in samenspraak met de zwaartekracht. Japanners zien hara als je belangrijkste bron van kracht, rust en stabiliteit.

Tijdens de lessen bewegen we van yin naar yang en van yang naar yin.  Door de verschillende houdingen brengen we doorstroming in het bindweefsel, zuurstof naar onze organen en spieren. Elke keer opnieuw zal je jouw lichaam en al haar wonderbaarlijke functies beter leren begrijpen.

De houdingen zijn voor iedereen anders, zachtheid en geduld met jezelf is de essentie. Elke les bewegen we mee in het ritme van de maan. Dit wil zeggen de ene les wat uitdagender of rustiger is dan de andere.

Yoga is verbinding maken en met de ogen naar binnen kijken, elke les is een les waar jij tijd neemt voor zelfzorg, vertragen, je lichaam laten bewegen, aansterken, energie laten stromen, voelen wat JIJ nodig hebt. Jezelf toestaan de controle even uit handen te geven en je laten dragen door het moment.

 

 

Volgende locaties:

Beauty by Melissa Dorpsplein, 9940 Evergem dinsdag avond  START 6/2/2024 (lessen reeks)

Het takketiele huis, Zaffelare woensdag avond START 31/1/2024

Kostprijs:

losse les/proefles 15euro

5 lessen 70euro
10 lessen 135 euro

Student? Vraag naar jouw korting

RESERVEER
logo yoga with taylor

Yoga with taylor

Yoga with taylor

BE 0643 436 038
Mason, Matthew
Schildekenstraat 5
9940 Evergem

Blijf op de hoogte

Yoga With Taylor © 2022
Crafted by Ident-IT bv
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram